Ogolna 2 lutego 2022

Jarosław Walaszek powołany na stanowisko Chief Information Officera w Grupie STS

Jarosław Walaszek dołączył do STS Holding, obejmując funkcję chief information officera. Wcześniej przez 16 lat pracował w Grupie Onet, która obecnie wchodzi w skład Ringier Axel Springer Polska.

Kim jest Jarosław Walaszek?

Jarosław Walaszek w latach 1997-2002 studiował na Akademii Górniczo-Hutniczej, gdzie ukończył kierunek Informatyka w Inżynierii Mechanicznej. Zaraz po studiach rozpoczął pracę w z agencji marketingowej Opcom, gdzie przez dwa lata piastował dwa kierownicze stanowiska.

Następnie Walaszek związał się z Grupą Onet, gdzie pracował od 2006 roku. Początek kariery w Onecie to przede wszystkim stanowiska menedżerskie w spółce zależnej DreamLab. W latach latach 2013-2014 był w niej dyrektorem IT, a w latach 2014-2018 – członkiem zarządu. Od kwietnia 2018 roku pełnił funkcję dyrektora ds. rozwoju IT w całej grupie Ringier Axel Springer Polska.

Nowa jakość produktów

Zadowolenia z podpisanej umowy z Jarosławem Walaszkiem nie ukrywał CEO STS, Mateusz Juroszek: – Posiadamy pełną kontrolę nad technologią, którą wykorzystujemy, ponieważ jest ona jedną z naszym podstawowych przewag konkurencyjnych. W strukturach Grupy STS znajduje się spółka Betsys, która opracowała autorski system bukmacherski. Platforma jest w pełni skalowalna oraz przystosowana do wszystkich kanałów sprzedaży – online, mobile oraz retail. Wewnętrznie rozwijamy nasz produkt i technologię, a zespół specjalistów STS w tych dziedzinach składa się z ok. 160 osób. STS to nie tylko lider w swojej branży, ale atrakcyjny pracodawca, który przyciąga największe talenty. Dołączenie Jarka Walaszka do grupy pozwoli nam budować zupełnie nowej jakości dla klientów w Polsce i na rynkach zagranicznych. Jego doświadczenie pomoże sprawić, że oferta produktowa oraz technologiczna STS będzie jeszcze bardziej innowacyjna i ukierunkowana na rozwiązania mobilne.

Nowe wyzwanie

Jarosław Walaszek skomentował: – Możliwość dołączenia do tak innowacyjnej organizacji, a zarazem tak ambitnej cyfrowej transformacji, stanowi dla mnie bardzo ciekawe i mobilizujące wyzwanie. W swojej dotychczasowej przygodzie z technologią w świecie cyfrowych mediów, miałem okazję uczestniczyć i kształtować wiele złożonych oraz innowacyjnych projektów, zarówno o charakterze produktowym, jak i kulturowo-organizacyjnym.

Ciągłe poszukiwanie nowych, skutecznych sposobów rozwiązywania problemów oraz praca nad silną identyfikacją i kulturą zespołu to obszary, które mocno ukształtowały moją wcześniejszą pracę zarówno w roli członka zarządu – DreamLab Onet.pl, jak i dyrektora rozwoju IT – w Ringier Axel Springer Polska. Dlatego tym cenniejsza staje się dla mnie możliwość pracy dla tak dynamicznie rozwijającej się grupy, a zarazem zespołu, który stawia przed sobą tak ambitne i rozwijające cele – zakończył Walaszek.