04.01.2013 00:00

Gastronomia w parkach rozrywki

Jaka powinna być gastronomia w parku rozrywki? Czy powinniśmy serwować szybko i tanio, czy raczej starać się dostarczyć klientowi jak najlepszą obsługę i jakość podawanych potraw? Co lubią Polacy i jak prezentują się w swoich upodobaniach na tle innych narodów?

Udostępnij
Gastronomia w parkach rozrywki

Czy jedzenie jest ważne?

Mama pyta Jasia – „Synku, ale śmierdzisz fryturą, gdzie ty u licha byłeś“. „W tej nowej sali zabaw“ –odpowiada Jasiu „To nigdy więcej już tam nie pójdziesz, żebyś się wrzodów na nabawił“. Ten wymyślony na prędce kawał, obrazuje nam jak ważna jest gastronomia w naszych obiektach. Kiedy niedawno mój znajomy chciał umówić się na randkę z nowo poznaną dziewczyną, okazało się, że aby randka doszła do skutku musi on zorganizować czas również jej 8-letniemu synowi. No i co zrobił znajomy? Zadzwonił do mnie – jako że przydarzyło mi się w życiu wydawać gazetę poświęconą parkom rozrywki i salom zabaw, w związku z czym w gronie znajomych uchodzę za eksperta w tych tematach – z pytaniem gdzie ma się udać z tym nowopoznanym składem. Kiedy doradzałem mu całkiem nieźle urządzoną salę zabaw w okolicy, jego pierwszym pytaniem było: czy można się tam napić dobrej kawy?

Odpowiedziałem, mu że tak. Tak więc dla niego najważniejsze w całej zabawie dla dziecka było to, czy na miejscu znajduje się porządna kawiarnia, a więc cała gastronomia z ciastkami i innymi smakołykami (jako, że wiem iż ów znajomy lubi podjeść). Niestety w końcu nie dowiedziałem się, czy kawa była dobra, bo ogromna kolejka ludzi (a była to niedziela) odstraszyła mojego kolegę od wypróbowania ekspresu do kawy tego centrum zabaw.

Udostępnij
Piotr Wiecha

Piotr Wiecha